Mønsted med 10 mand i 45 minutter slår ØK

Der var drama i luften, da Mønsted hjemme på Siwerts Park i aftes slog ØK med 2-1, efter at måtte spille hele 2. halvleg med 10 mand. Det skete, fordi Morten Harritz kort før pausen fik gult kort for et frispark men efterfølgende brokkede sig til endnu et gult og dermed rødt.

Det lukkede en uhyre chancefattig halvleg, hvor Kasper Henriksen i det 33. min. havde Mønsteds første og eneste skud på mål før pausen. Den gik til gengæld ind, da han blev spillet fri i venstre side af feltet og skød fladt under ØK-målmanden. Inden da havde gæsterne haft halvlegens største mulighed, da lynhurtige Simon Rasmussen løb fra Mønsted-forsvaret, men helt alene foran mål skød han ved siden af. To skud på mål før pausen var ikke særlig publikumsvenligt.

Kasper Henriksen (th) har scoret til 1-0. Tv. Martin Harritz (14). Foto: Mackenhauer Foto.

Efter pausen blev det ikke meget bedre. Mønsted stod kompakt, og gæsterne havde bolden meget og lagde pres på hjemmeholdet. De fik da også et par gyldne muligheder for at komme ind i kampen. I det 50 min. lobbede en ØK-angriber bolden over Gustav Jønsson i Mønsted-målet men lige forbi, og senere blev en ØK-er spillet helt fri tæt på mål, men han skød svagt.

Mønsted var meget sjældne gæster i den anden ende, men ved en kæmpe fejl af målmanden, der var på skovtur langt ude i feltet, tabte ØK-erne bolden til Nicklas Lausen. Han spillede Jakob Hokser Olesen fri foran et tomt mål, og så var Mønsted foran 2-0. ØK blev ved med at presse på, og med 10 min. igen gav det pote, da Thomas Ramsdahl headede et hjørnespar i mål til 2-1. De sidste 10 min, blev ren overlevelse for Mønsted, der blev presset i bund med flere muligheder til ØK, men Mønsted kom også frem til enkelte kontrastød.

Dommer Gert Aaby fik igen gang i kortspillet mod slutningen, da først Nicklas Lausen så gult i det 87. minut, og i tillægstiden måtte ØK’s Gustav Jensen ud. Der var tænding på, og Aaby havde ikke mange venner på begge langsider denne aften, der sluttede med en gigantisk chance til Mønsted, da indskiftede Casper Drensborg flugtede forbi et tomt mål fra nært hold.

Mønsted-træner Niels Christiansen:

• Jeg synes ikke, at det var ufortjent, at vi vandt. Vi spillede bolden med tålmodighed og pressede dem til at spille lange bolde, som vi havde godt styr på. Det blev ikke kønt i 2. halvleg med 10 mand, men jeg synes, at vi lykkedes med det, vi havde aftalt, sagde en glad Mønsted-træner efter kampen.

ØK-træner Erik Nygaard havde håbet på mere:

• Jeg har sagt det før, men vi har altså meget at lære endnu, før tingene fungerer. De straffer os på vores fejl og scorer, mens vi ikke får udnyttet de fine muligheder, vi får. Men det var da en kamp med knald i, mente Nygaard efter kampen.