Mønsted sænkede ØK i egen hule

Det var koldt, ja hundekoldt på Ørslevkloster Stadion, da hjemmeholdet fredag aften tog imod Mønsted og måtte indkassere et smalt 0-1 nederlag. Det var ikke lige det, som ØK-erne og vel flere andre havde regnet med, men som kampen udviklede sig, kan der ikke indvendes noget mod gæsternes sejr.

Hjemmeholdet kom ellers blæsende fra start og pressede Mønsted ned i de første 10 minutter, hvor det blev til tre hurtige hjørnespark og et par farlige indlæg. Mønsted fik efterhånden bedre fat og ro på spillet, men det var først, da en snebyge passerede stadion, at de nærmede sig ØK-målet efter 35 min. Kasper Henriksen havde MIF-ernes første afslutning på mål, men kort efter var der så gevinst, da Martin Harritz blev spillet fri af brormand Morten og scorede sikkert.

Martin Harritz (i midten) har scoret i snevejret. Tv. Kasper Henriksen og th. Morten Harritz.

Hverken ØK eller Mønsted skabte alvorlige chancer, før Gustav Jønsson kort før pausen efter dommer Nedzad Beckovic’s vurdering strafbart samlede en bold op i det lille felt. Det gav ØK en stor mulighed på et indirekte frispark, som de dog ikke fik omsat i mål.

Efter pausen kom der mere power og lidt dramatik i kampen, men stadig uden de store chancer. ØK pressede på, men ikke særligt struktureret, for det gik ofte hurtigere, ende de kunne magte. Skydelysten var dog stor, men ofte forbi eller over mål. Mønsted trak sig tilbage, stod kompakt og var sjældne gæster på ØK’s banehalvdel.

Indirekte frispark til ØK kort før pausen.

Hjemmeholdet fik en enkelt stor chance, da Rune Skovgård slap igennem, men Gustav Jønsson klarede flot med en fodparade. To gule kort satte gang i “Bisselisten” i Vinkel Bioenergi Liga, da først Mønsteds Kasper Henriksen så gult og senere Rasmus Skov fra ØK. Hjemmeholdet pressede på til sidst, men Mønsted red den lille storm af, og kunne rejse hjem med de 3 point.

Det var en tydeligt skuffet ØK-træner Erik Nygaard, der efter kampen skulle vælge kampens spiller fra Mønsted:

• Ja, jeg er skuffet over vores egen indsats, for jeg synes ikke, Mønsted var gode. Men vi er i gang med en ny måde at spille på, og så vil der komme nogle bump på vejen. Det har jeg også sagt til spillerne.

Mønsted-træner Niels Christiansen havde derimod smil på læben efter kampen:

• Vi havde før kampen aftalt, at vi skulle stå kompakt for at dæmme op for ØK’s hurtige folk og ikke blive fanget i nogle omstillinger. Det synes jeg, at vi lykkedes godt med, og jeg er glad for og lidt overrasket over, at vi kan tage herfra med 3 point.