Skals smed playoff muligheden i Sparkær

Det var gæsterne fra Skals, der havde mest at spille for i lørdagens kamp på Sparkær Stadion, men de fik ikke den sejr, de havde brug for, hvis de skulle snuppe andenpladsen. Den gik i stedet til Viborg FF med mindst mulig margin, da de to hold havde spillet begge kampe uafgjort, 1-1 i Viborg og 2-2 i Skals. Derfor placeres VFF foran Skals på flest scorede mål på udebane i indbyrdes kampe. Sådan er reglerne ved pointlighed!

Det var da også til at se fra kampens start, hvem der havde noget at spille for. Skals tog initiativet, og pressede Sparkær tilbage uden dog at blive farlige. I stedet slog de rød/hvide en kontra efter 7 min., hvor Noah Hvass sendte Daniel Brøns afsted i højre side, hvorefter Brøns spillede på tværs til Oliver Andersen, der scorede sikkert. Flot kontramål!

Skals fortsatte med at have initiativet, spillede ind imellem godt, men kom ikke til de store chancer før mod slutningen af halvlegen. Sparkær var derimod farlige på flere kontrastød. I det 32. minut fik Frederik Andersen en friløber, men skød i sidenettet, og kort efter var Asger Fjeldsted tæt på, da han fik afsluttet i feltet spillet fri af Oliver Andersen. Noah Hvass fik også en friløber, som Frederik Broberg i Skals-målet klarede, inden gæsterne viste tænder mod slutningen af halvlegen. I det 43. minut reddede Bjarne Have med en fodparade en stor Skals-chance, og i halvlegens tillægstid skød en Skals-spiller over fra tæt hold. Asger Fjeldsted fik et gult kort i 1. halvleg.

Daniel Brøns kom i centrum i lørdagens kamp. Perfekt assist til 1-0 målet, scorede selv til 2-0.lavede straffespark og fik gult kort i 2. halvleg.

Efter pausen eksploderede kampen. I halvlegens første minut kom Sparkær på 2-0, da Daniels Brøns sendte et ikke særligt højt indlæg fra venstre side ind i feltet. Til alles overraskelse og vel ikke mindst for Frederik Broberg i målet fik bolden lov at passerede alle spillere i feltet og gik i mål i modsatte side. Det kunne have knækket gæsterne, men blot to minutter senere fik de et straffespark dømt mod Daniel Brøns for hånd på bolden. Kim Sommer skød fladt ude ved stolpen, Bjarne Have fik den skubbet ud på stolpen, men desværre for ham ramte bolden ham i ryggen og gik i mål. Og minuttet efter kom udligningen efter noget rodet og passivt forsvarsspil i venstre side. William Slavensky fik serveret bolde tæt under mål og kunne ikke undgå at score.

Det var lidt af en mavepuster for hjemmeholdet, der tilmed fik endnu et gult kort efter 58 min. til Daniel Brøns for at “tjatte” bolden væk, da der var dømt frispark. Man kunne derfor have forventet en massiv Skals-offensiv, men det skete ikke, og det skyldes også, at Sparkær-spillerne ikke gav noget væk. Det blev en intens 2. halvleg, hvor Sparkær også lurede på kontramuligheder, og fik et par halve chancer. Det gjorde Skals også, og især Willian Slavensky må græmme sig efter et par store muligheder efter et hjørnespark i det 82. min. Og langt ind i dommer Thomas Ginnerskov Jensens tillægstid blokkerede Bjarne Have et skud med knæet.

Asger Fjeldsted blev man of the match for Sparkær. Th. erfarne Baghi, der spillede stærkt i skals-forsvaret.

Det kunne have været det forløsende mål for Skals, men det kom ikke, og uafgjort må være et passende resultat af en kamp, der levede lige til sidste fløjt. Som sagt gav Sparkær ikke noget væk, og tilbagevendte Mikkel Mackenhauer (25) kæmpede bravt i forsvaret og delte stort set stemmerne med Asger Fjeldsted (26), der spillede stærkt på midtbanen. Men igen en helstøbt holdindsats, som lover godt for den nye sæson i serie 2.