Sparkær holder kursen mod serie 2

Med stensikker og indiskutabel sejr på 5-0 hjemme over Hersom/Bjerregrav ligger vejen åben for en oprykning til serie 2 med kun to kampe tilbage. Dog er det to svære kampe – ude mod Mønsted og hjemme mod Skals – begge hold med mulighed for at fravriste Sparkær førstepladsen. Men der skal altså bare et enkelt point til i Mønsted, før oprykningen er i hus.

Som nævnt i optakten til kampen, så var gæsterne fra Bjerregrav hårdt ramt af skader, og det sås tydeligt i løbet af kampen. Sparkær havde da også medgang fra kampens start, da Michael Hansen efter et hjørnespark og noget ping-pong i feltet endte med at få bolden skubbet over stregen  til 1-0 allerede i det 6. minut. Sparkær satte sig på kampen og pressede højt, og efter 14 min. var Kasper Møller tæt på med et skud lige forbi. Han var dog på plads 4 min. senere, da Daniel Brøns fra kanten af feltet helflugtede bolden på stolpen, og Møller fik foden på riposten til 2-0.

Kasper Møller har for alvor fundet målformen her i efteråret og scorede tre gange i dag.

Herefter gik der noget af Sparkærs pres, og gæsterne fik sat noget mere spil sammen og var faktisk bedst i den sidste halvdel af halvlegen. De kombinerede ind imellem fint, men farlige var de ikke og var sjældne gæster i Sparkærs felt. Kasper Henriksen havde dog en stor chance helt fri med målmanden, som dog kom godt frem og blokerede.

2. halvleg startede med en scoring til Sparkær, da Frederik Andersen afdriblede tre HBI-spillere og skød på mål udenfor feltet. Bolden ramte en forsvarer på vejen og sejlede over målmanden og i mål. Det tog noget af pippet fra fra gæsterne og gav samtidig Sparkær ro i spillet. HBI forsøgte hele tiden at spille bolden op helt nede fra egen zone, og det lykkedes da også flere gange at komme igennem Sparkærs midtbane, men længere end til feltet kom de sjældent. I det 66. minut havde de dog et godt langskud, som Jonas Drensborg flot fik dirigeret til hjørnespark.

Frederik Andersen scorer her til 3-0 for Sparkær. Th. HBI’s Flemming Sørensen

Så var Sparkær langt farligere, når de kom frem på banen. Og det gjorde de flere gange, og med et kvarter igen lagde Daniel Brøns en fin stikning til Kasper Møller, der scorede sikkert. Samme Møller var på pletten for tredje gang i det 87. minut, da Malthe Thomsen kom godt fri i højre side og lagde bolden flot skråt tilbage. Bjerregrav var ramt af skader, men Sparkær var da heller ikke uden afbud, men afløserne gjorde det godt, og der blev kæmpet godt over hele linjen.

På en regnvåd og blæsende lørdag eftermiddag var der godt med tilskuere på begge sidelinjer, og det trofaste Sparkær-publikum så målmager Kasper Møller trække de fleste stemmer tæt fulgt af Frederik Andersen, der spillede en flot kamp på midtbanen. Men alle bød ind med vilje og koncentration denne gang.

Et ekstra krydderi over lørdagens kamp var superligadommer Lasse Læbel Graagaard, der leverede en dommerpræstation, som vi ikke er vant til på Sparkær Stadion. Han var jo nærmest “usynlig” på den gode måde, for sjældent har vi oplevet en kamp afviklet så roligt uden protester og tilråb fra sidelinjen. Kun en enkelt gang i kampens start måtte han lige stille og roligt fortælle Kasper Henriksen, at han ikke skal gå så hårdt ind i en tackling, som han gjorde. Derefter var der kun ganske få frispark, og der var ikke behov for yderligere markeringer fra dommeren. En “Superligaflot” præstation!

HBI-træner Rasmus Mouritsen måtte erkende nederlaget og fortalte efter kampen, at de mange skader har gjort, at han allerede før kampen kun havde fokus på nedrykningskampen:

• Ja, vi er virkelig hårdt ramt, men jeg synes egentlig, at vi for det meste får afviklet kampen nogenlunde godt. Vi fik sat noget godt spil sammen, men vi er slet ikke effektive, og kommer jo stort set ikke til chancer modsat Sparkær, der er uhyre effektive. Men de havde også medgang ved nogle af deres mål. Nu håber vi, at Stoholm tager point fra B/T, så vi undgår at skulle i nedspil, lød det fra Mouritsen efter kampen.