Sparkær og Tjele Vest Sport i vild pointdeling

Hvis der var neutrale tilskuere på Løvel Stadion torsdag aften, må de have nydt en underholdende fodboldkamp med hele 10 mål. Men bedømt på lyden fra de to sidelinjer, hvor Sparkærs var langt i overtal, så var det mere neglebidende end ren underholdning. Det endte 5-5, og det kan der som sådan ikke indvendes noget imod, som kampen forløb.

Men Sparkær-spillerne, der i aften viste vilje, mandsmod og til tider rigtig godt spil, må ærgre sige over, at de ikke fik alle 3 point med hjem. Det startede skidt målmæssigt, for Tjele kom foran 1-0 allerede i det 7. minut, hvor en angriber fik lov helt uhindret at drible på tvært af feltet, hvorfra han sendte et fladt skud i mål ude ved denne stolpe, Det blev 2-0 efter 25. minutter efter et hurtigt opløb i højre side. Anders Holm parerede i første omgang, men en Tjele-spiller var over riposten.

Daniel Brøns var igen motoren på Sparkærs midtbane.

Hjemmeholdet havde været sjældne gæster men uhyre effektive modsat Sparkær, der havde bolden mest og flere gode muligheder. Men i det 32. minut kom reduceringen på et flot frisparksmål af Asger Fjeldsted, og minuttet efter udlignede Oliver Andersen, spillet fri af Daniel Brøns. Det gav troen på mere, og Sparkær var toneangivende resten af halvlegen, men Tjele var farlige på deres kontraer.

Efter pausen gik det hurtigt galt igen for Sparkær allerede i det 47. minut, da der var åbent forsvar, men Sparkær slog hurtigt tilbage tre minutter senere. Tjeles målmand var på skovtur, og Oliver Andersen rundede ham og serverede bolden til Noah Hvass, der scorede sikkert. Efter 54 minutter ramte hjemmeholdet overliggeren på et godt langskud, og minuttet efter blev det 4-3 efter et hjørnespark, der ikke blev clearet ordentligt.

Oliver Andersen header bolden over målmanden og i mål til 4-5.

Sparkær svarede igen hurtigt tilbage i det 57. min., da Daniel Børns efter lidt klumpspil udlignede til 4-4, og da Oliver Andersen gjorde det til 4-5 på hovedstød i det 61. minut, begyndte Sparkær-siden at tro på en sejr. Der var muligheder til at lukke, men det var der også i den anden ende. 6 min. før tid kom udligningen til Tjele, da et skud blev rettet af tæt under mål af Asger Fjeldsted.

I slutminutterne var Sparkær absolut heldige. Først modtog Mikkel Mackenhauer et gult kort for som sidste mand at fælde en modstander på vej mod mål. Det burde have været rødt, og i de allersidste sekunder fik en Tjele-spiller en friløber men ramte stoplen. I næste sekvens fløjtede dommer Troels Duelund kampen af. Han fik i øvrigt afviklet kampen fint, men havde et udfald i midten af 2. halvleg.

Først tacklede Asger Fjeldsted bolden fra en modstander uden, at der blev dømt frispark. I næste sekund stoppede en Tjele-spiller bolden med hånden, og der blev dømt frispark til Sparkær. Samtidig fik Fjeldsted så et gult kort, og den var svær at forstå. Bedre blev det ikke lidt senere, da Daniel Brøns på vej mål mål blev revet omkuld. Frispark til Sparkær men intet kort til Tjele, og det fik Poul Vistisen op i det røde felt med et gult kort til følge.

Dommer Troels Duelund uddeler et mystisk gult kort til Asger Fjeldsted.

Altid hårdt arbejdende Daniel Brøns delte stort set stemmer med Oliver Andersen, men der var også mange andre gode præstationer på vel nok serie 3’s bedste grønsvær i Løvel. Træner Poul Vistisen havde forventet mere resultatmæssigt, men var afklaret efter kampen.

• Jeg synes vi i store dele af kampen spiller rigtig godt fremad banen og kommer til chancer nok. Jeg må så bare konstatere, at der i aften var for meget, der ikke fungerede forsvarsmæssigt. Så resultatet kan jeg sådan set ikke sige så meget til, men der var klar fremgang fra kampen mod Højslev i lørdags. Alle mand stemplede ind i 90 min., vi fik brug for hele bænken, og jeg synes, vi fik sat noget flot spil sammen med fine dybe løb, sagde Vistisen umiddelbart efter kampen.

Med det ene point er Sparkær nu 2 point efter Mønsted, men topstriden er ved at åbne efter ØK’s sejr onsdag over Højslev St. Og netop ØK skal en tur til Sparkær på søndag, og det kan godt gå hen og blive en gyser. For ØK er det i hvert fald vind eller forsvind i forhold til topstriden. Kampen spilles søndag kl. 13.00 på Sparkær Stadion.