Sparkær tog en flot skalp

Der var kaldt til topopgør torsdag aften på Metropol Park i det nordlige Viborg mellem Nørremarken og Sparkær. Sidst Sparkær besøgte kunstgræsbanen i foråret blev der også scoret 8 mål med 4 til hver side, men i aftes var fordelingen 5-3 i Sparkærs favør. Der kan være forskellige meninger (og det er der) om det fortjente i det, men fakta er, at det er målene, der tæller i fodbold.

Hjemmeholdet var da klart det bedst spillende hold med stort spilleovertag – især i 1. halvleg, hvor Sparkær var sjældne gæster hos NUGF-feltet, men dog scorede to flotte mål. Først ved Mads Daa Vistisen efter 7 min. efter en flot aflevering fra Kasper Møller, og efter 17. min., da Kasper Møller headede et hjørnespark fra Oliver Andersen i mål.

Mads Daa Vistisen scorede til 0-1 efter kun 7 min.

Inden da havde Nørremarken af dommer Troels Duelund fået tildelt et mål, der ikke var i nærheden af at være inde. Kresten Rind parerede et skud i luften og “jonglerede” lidt med bolden, inden han fik styr på den. Dommeren stod et stykke uden for feltet og dømte til alles overraskelse mål. Ingen appellerede for mål, og NUGF-erne vidste ikke, hvornår de skulle juble. Men de FIK målet, og det kan næppe have givet plusser hos dommerudvikler Thomas Præstegaard. Jens Jacob Lange fik den tvivlsomme ære at være målscorer.

Efter 37 min. fik Martin Bøge et gult kort, og et par minutter senere udlignede Nørremarken til 2-2 på et godt skud efter opspil i højre side. Inden da havde hjemmeholdet ramt træværket to gange og været i markant boldbesiddelse, så de kunne med rette ikke været tilfredse med 2-2 ved pausen.

Martin Bøge så gult i 1. halvleg. Th. dommer Troels Duelund.

Efter pausen havde hjemmeholdet stadig spilovertag, men Sparkær-spillerne kæmpede godt, og forsvaret stod godt og fik afværget det meste, inden det for alvor blev farligt. Og som kampen skred frem, gik gassen lidt af de unge NUGF-ere. Efter et kvarter brød Mads Daa Vistisen så et angreb og førte bolden frem, inden han fandt Oliver Andersen fri til venstre for målet. Og anføreren svigtede ikke, da han lagde bolden uden om målmanden fra en spids vinkel.

Midt i halvlegen burde indskiftede Malthe Thomsen have scoret til 2-4, da han sendte et fladt indlæg fra Mads Johansen over mål fra nært hold. Samme Johansen gjorde det så selv til 2-4 i det 83. minut, da han omsatte et langt indkast fra Daniel Brøns i mål. Det lignede en afgørelse, men med et par minutter igen fik Nørremarken tildelt et straffespark for hånd på bolden af Daniel Brøns, som Mads Stensgaard sikkert omsatte.

Kasper Møller (tv) med to mål og en assist. Nr. 3 er Anders Holm.

Så faldt tankerne tilbage på forårets kamp, hvor Nørremarken udlignede til 4-4 langt inde i tillægstiden, men denne gang var det så Kasper Møller, der lukkede kampen i det 92. min. efter at Malthe Thiomsen havde presset målmanden til at spille bolden lige ud i fødderne på Møller. Han løb da også med flest stemmer af kampen, der nu bringer Sparkær alene i spidsen med 9 point for 3 kampe. Inden slutfløjtet nåede en NUGF-er også at se gult. Træner Poul Vistisen havde efter kampen denne kommentar:

• Nørremarken spillede en virkelig god første halvleg og var bedre spillende os, så jeg var godt tilfreds med 2-2 ved pausen. Efter pausen viser vi igen, at vi fysisk er stærke og måske også har en bedre kondition bredt set. Der var mange chancer i begge ender, så jeg er meget tilfreds med resultatet. Med tre sejre har vi fået en dejlig start og det, vi håbede på, men vi tager en kamp ad gangen. Jeg synes vi lige nu har stor bredde i truppen, og dem, vi sætter ind i aften, byder sig til og er lige så gode, som dem, der går ud.

Læs NUGF-træner Kurt Mogensens kommentar.

Sparkær spiller allerede igen søndag hjemme mod Sdr. Rind/Vinkel kl. 13.30, mens Nørremarken mandag skal til Kjellerup.