Stærk Sparkær-indsats gav sejr over topholdet

I optakten til søndagens udekamp mod topholdet fra Nørremarken stillede vi spørgsmålet: “Hvor står Sparkær?”. Det var der god grund til efter et par sløje kampe, der kun gav et enkelt point. Men spillerne gav et klart og positivt svar, da de med en suveræn indsats slog NUGF på eget kunstgræs med hele 4-0. Ikke et mål for meget bedømt på chancer i kampen.

For hjemmeholdet blev stort set holdt væk fra Bjarne Haves mål af et stærkt spillende og godt organiseret Sparkær-forsvar og en midtbane, der hele tiden havde fokus på NUGF’s spilstyrer Andreas Højgaard. Kun to gange i 1. halvleg havde hjemmeholdet et par opløb på kanterne, hvor indlæggene blev farlige, men det var kun lige ved og næsten.

Modsat havde Kasper Møller allerede i kampens første minut en kæmpe chance, da han blev spillet fri i det lille felt, men målmanden klarede. Der var ikke mange chancer i kampen, før Kasper Henriksen bragte Sparkær foran 1-0 efter 19. min. Han blev spillet fri i feltet af Kasper Møller og fik bolden i mål efter, at målmanden klarede i første forsøg.

Kasper Henriksen scorer til 1-0 for Sparkær. Bagved Kasper Møller, der stod for assisten.

Det gav endnu mere ro og sikkerhed på Sparkær-holdet, og da hjemmeholdet så gult efter 37. min., kunne Sparkær køre stillingen hjem til pause efter en halvleg, hvor det tilbagevendte midterforsvar med Mikkel Mackenhauer og Mads Daa Vistisen ryddede alt væk.

Efter pausen var NUGF knap nok blevet fuldtallige, før de fik gult kort nr. to, og så begyndte Sparkær for alvor at sætte præg på kampen. Efter 12 min. var Noah Hvass Gjørup spillet fri på højre kanten, men fik ikke afsluttet ordentligt. Det gjorde Kasper Møller til gengæld minuttet efter, da han pludselig stod fri i feltet og udplacerede NUGF-målmanden.

Unge Noah Hvass Gjørup var i dagens kamp omskolet til højre back, og den opgave løste han så godt, at han fik de fleste stemmer efter kampen.

Kort efter var det Sparkærs tur til at se gult, da Asger Fjeldsted efter et ikke særligt alvorligt frispark måtte ud. Det hindrede dog ikke Sparkær i at komme foran 3-0 i undertal, da Oliver Andersen sendte lynhurtige Michael Hansen afsted på en friløber. Hansen gjorde det helt rigtige, nemlig at sende bolden i mål med en ægte “tåhyler”. Nu var hjemmeholdet knækket, og der var ikke mere tilbage af vilje hos dem. Dog indkasserede Jens Jacob Lange holdets tredje gule kort med et kvarter igen.

Kort efter burde enten Oliver Andersen eller Asger Fjeldsted havde øget til 4-0, da de i feltet ikke kunne finde ud af, hvem der skulle skyde fra nært hold. I stedet lukkede Kasper Møller helt ned for Nørremarken i kampens sidste minut, da Daniel Brøns sendte ham afsted på en friløber. Med sejren er Sparkær nu igen med i den sjove ende, og med samme spil og indstilling vil holdet givet vis komme til at spille med om 2. pladsen.