The winner takes it all

ABBA-melodien fra fra 1980 kan med rette være dækkende for udfaldet af årets Fjends Cup finale, som Stoholm vandt med 1-0 over Skals på et sent mål i det 90. minut af Heine Lundgaard Kristensen. Andre vil måske sige, at var “tyveri ved højlys dag”, for faktum er, at de grønne Skals-spillere havde kampen i deres hule hænder, men stod med hænderne tomme, da John K. Pedersen fløjtede kampen af.

Trængsel foran Rasmus Højbjergs mål i 1. halvleg.

Selv de mest inkarnerede Stoholm-fanatikere – og dem var der mange af på Sparkær Stadion lørdag – måtte indrømme, at de var heldige med at snuppe titlen for andet år i træk. Men en gammel frase lyder jo, at scorer man ikke mål, kan man ikke vinde fodboldkampe.

Og det måtte Skals i den grad sande efter 90 minutter, hvor de havde både spil og chancer til at afgøre det hele – især i 1. halvleg brændte det alvorligt på foran Rasmus Højbjergs mål, og Skals var decideret uheldige, da de ramte overliggeren to gange inden for samme minut (38.)

Emil Steffensen, Skals lægger an til skud, og Rasmus Højbjerg kan kun se til, at bolden rammer overliggeren. Han blev i øvrigt skiftet ud med Casper Drensborg i pausen. Foto: Jacob Mackenhauer Drensborg.

Det blev absolut ikke nogen underholdende finale, men til gengæld blev spændingen holdt ved lige til slut, og alle var så småt ved at forberede sig på 2 x 10 min. forlænget spilletid, da Stoholm pludselig slog til på en kontra i kampens sidste minut. Efter et hurtigt opløb endte bolden for fødderne af Heine Kristensen tæt under mål, og han havde let ved score sejrsmålet. I tillægstiden satsede Skals det hele, og det gav faktisk Stoholm endnu en stor kontrachance, men Nicklas Kristensen i Skals-målet klarede.

Det var en fair spillet kamp uden gule og røde kort. Spillerne fik lov at gå til hinanden, uden at nogen gik over stregen. Der indtraf dog et kedeligt men hændelig uheld i 1. halvleg, da Stoholm’s Rasmus Møller og Skals FF’s Lasse Broberg stødte hovederne sammen, og begge lå groggy på grønsværen. De kom dog op igen, og Lasse Broberg spillede videre, mens Rasmus Møller blev hjulpet ud af banen.

Stoholms træner Jesper Lindegaard rammede kampen godt ind med sin udtalelse til Viborg Folkeblad: “Jeg havde været kæk og sagt til Thomas Christoffersen (Skals-træner), at vi jo kun skulle bruge en kontrachance – og den fik vi”.

Dermed kunne Stoholm-lejren fejre sejren og lade champagnepropperne springe som Fjends Cup mestre 2020 til tonerne af “We are the champions”.