Clean sheet og 3 point i Bjerregrav

Sparkær holder trit med Borup i toppen efter en ret så sikker 3-0 sejr lørdag eftermiddag i Bjerregrav. Masser af Sparkær-tilhængere havde fundet vej til Bjerregrav på en flot solskinslørdag, og de kunne – modsat på Sparkær Stadion – se en flot grøn bane, der indbød til god fodbold.

Det viste Sparkær mest af, selvom hjemmeholdet var klart bedre, end da Sparkær sidst var på besøg og vandt med 6-0. Det var de rød/hvide, der satte sig på kampen fra start, og det blev de sådan set ved med resten af 1. halvleg. Mikkel Mackenhauer scorede køligt til 0-1, da et hjørnespark fra Oliver Andersen faldt ned for hans fødder i feltet.

Her scorer Mikkel Mackenhauer til 0-1. Han spillede i øvrigt stærkt i forsvaret og løb med flest stemmer.

Sparkær sad på spillet, og der skulle gå en halv time, før HBI havde deres første skud på mål, men det gik langt over. Kort efter var de dog tættere på, men her greb Steffen Berg godt ind, hvad han i øvrigt gjorde flere gange i kampen. Bedst som hjemmeholdet var ved at komme i gang, slog Sparkær kontra og øgede til 0-2. Kasper Møller kom til baglinjen i højre side, og hans flade indlæg sendte Oliver Andersen i mål.

Sparkærs forsvar manglede til tider lidt lyd, og det gav hjemmeholdet et par tilfældige muligheder – især til deres to hurtige folk foran. Men Steffen Berg var en sikker sidste skanse. I den anden ende kom Sparkær også frem til et par muligheder, blandt andet havde Daniel Brøns et godt skud udefra.

Anden halvleg startede med et gult kort til Anders Holm for et frispark ved midterlinjen, og i de følgende minutter kom Sparkær til at stå for langt tilbage, men HBI blev ikke rigtig farlige. I stedet fik Oliver Andersen en friløber, men målmanden kom godt ud. Efter 66. minutter blev det så 0-3, da hjemmeholdets forsvar var i ubalance, og Frederik Andersen skød på stolpen udefra. Kasper Møller var hurtigt over riposten og så var den kamp lukket.

Steffen Berg havde flere gode indgreb i kampen.

Hjemmeholdet havde et par nærgående forsøg, men igen var Steffen Berg vågen. I slutfasen pressede Sparkær fortsat på, og Daniel Brøns ramte overliggeren i det 85. minut. En vigtig og sikker sejr på en dag, hvor der hele vejen blev kæmpet for sagen og ind imellem spillet godt fodbold.

Sparkær-træner Poul Vistisen havde denne kommentar til kampen:

• Sejren kom aldrig i fare, og alle 14 mand ville det i dag. Jeg erkender, at HBI i et par perioder kom til at præge kampen, første gang efter vores gule kort og et par gange, hvor vi står for langt tilbage, men vi er bare et bedre fodboldhold på alle parametre. Nu ser jeg frem til de kommende kampe, hvor kampen i Borup om 14 dage selvfølgelig bliver vigtig, men det er næste kamp mod Højslev altså også, for vi husker nok alle nederlaget i foråret.