Effektive Sparkær slår Borup

Sparkær har medgang lige nu i serie 3, og fredag aftens 3-0 sejr hjemme over Borup lægger for alvor afstand til konkurrenterne om oprykning til serie 2. Seks kampe og seks sejre kan ikke være helt tilfældigt. Aftenens sejr kom ikke i hus på flot fodboldspil, men på næsten 100 pct. udnyttelse af chancerne.

Borup var kampen igennem det bedst spillende hold, og de satte da også hjemmeholdet under pres fra kampens start, hvor de inden for de første 10 minutter havde en håndfuld hjørnespark, der dog alle blev afvist.

Så pludselig ud af ingenting var Oliver Andersen i det 12. minut kommet ind i Borups straffesparksfelt og blev tacklet bagfra. Det udløste et straffespark, som Mads Daa Vistisen sikkert omsatte til mål.

Mikkel Mackenhauer dannede sammen med Anders Holm en stærk midterakse i Sparkærs forsvar. Her har han godt styr på Borups Peter Lund.

Det gav ikke ro på Sparkærs spil, der aldrig for alvor kom til at fungere. Spillerne virkede stillestående i forhold til gæsterne, der spillede godt sammen og bevægede sig rundt uden bold. Det skal dog siges, at spilovertaget ikke udmøntede sig i chancer før pausen, så 1-0 føringen kan der ikke siges så meget til, selv om der var masser af dårlige afleveringer og misforståelser hos hjemmeholdet.

Poul Vistisen forsøgte at rette op på tingene i pausen, og allerede i det første minut af 2. halvleg scorede Kasper Møller til 2-0 efter en stikning fra Daniel Brøns. Men heller ikke det skabte ro på holdet, for det var stadig Borup, der førte an spillemæssigt, og mod slutningen af kampen skabte de også nogle chancer, der burde være omsat til mål.

Kasper Møller kom igen på måltavlen for Sparkær. Tv. Borup’s anfører Frederik Hvid.

Med 10 minutter igen, havde Borup en dobbelt chance tæt på mål, hvor Mikkel Mackenhauer i anden omgang redede på stregen, og senere havde de også en gennemspillet chance, der ikke blev udnyttet. Bjarne Have i målet gjorde et godt arbejde og var hele tiden vågen. Og så et par minutter inde i dommer Kenneth Vellings tillægstid løb Oliver Andersen fra egen banehalvdel fra Borup-forsvaret på en stikning fra Martin Jespersen og scorede sikkert til 3-0.

Oliver Andersen (24) passerer August Mathiesen til 3-0 i de døende sekunder.

Det var ikke efter spillets fordeling, men kan man ikke score mål, er det svært at vinde fodboldkampe. Det må Borup erkende, selv om de ikke ligefrem vadede i chancer. Det var først i det sidste kvarter, at de blev nærgående. Sparkær-træner Poul Vistisen var da heller ikke voldsom nervøs, som kampen skred frem:

• Nej, som jeg ser det, havde de deres første reelle chance efter 73 minutter, men jeg erkender blankt, at de i aften var det bedst spillende hold kampen igennem. Jeg kunne ikke få spillerne til at gøre det, vi havde aftalt, men det var også Borup’s fortjeneste, for de var hele tiden et skridt foran os. Men så måtte vi – som mod Sallingsund – finde andre dyder frem, og det lykkedes heldigvis for os. Borup ville det mest, men vi var uhyre effektive, og det er vel også derfor, at vi ligger i toppen.

Borup-lejren var selvsagt meget skuffede efter kampen, og træner Kristian Kjær har denne kommentar til kampen:

• Det er sgu ærlig talt lidt grotesk, at vi tager hjem med 0 point. Men vi evnede ikke fodboldspillets ædleste kunst – at score mål, og I var kyniske på jeres muligheder. Fru Fortunas held tilsmiler oftest topholdet. Holdet og jeg var slemt skuffet over resultatet. Men efterfølgende var vi alle enige om, at vi var det langt bedste fodboldhold, og at Sparkær havde meget svært ved at følge med i spillet med bolden.Anerkender Sparkær-sejren, for I bund og grund var vi bare ikke dygtige nok i de afgørende sekvenser. Så jeg har kæmpe ros til alle mine spillere, og har ærligt talt også ondt af dem – for de havde fortjent langt mere i aftenens dyst.