Sparkærs fest fes ud på fodboldbanen

Sparkær holdt i dag kåringsfest i anledning af, at byen er blevet Årets Landsby 2023 i Danmark. Festen startede i Forsamlingshuset kl. 10.00 og fortsatte i Billingeparken med festtaler, musik og bespisning af omkring 200 mennesker. Det var så forventet, at Sparkærs serie 3 spillere ville fortsætte underholdningen kl. 15.00 på Sparkær Stadion, men det blev alt andet end en festlig fodboldeftermiddag.

Topholdet Sparkær underpræsterede i en grad, så bundholdet fra Bruunshåb/Tapdrup i store dele af kampen var det bedste hold, og resultatet 2-2, skal hjemmeholdet ikke klage over. Paradoksalt nok sendte det uafgjorte resultat Sparkær op på førstepladsen i puljen, da Mønsted slog Hersom/Bjerregrav, men et tophold lignede Sparkær langt fra i dag.

Den første halve time var de rød/hvide slet ikke med i kampen, og gæsterne forstod at spille bolden rundt og få Sparkær-spillerne til at ligne statister. Det var slet ikke godt nok, og logisk nok kom B/T foran efter kun 13. minutters spil. Senere i halvlegen kom der lidt mere gang i hjemmeholdet, og når gæsterne blev presset, blev de usikre. Mads Daa Vistisen sendte et frispark på underkanten af overliggeren, og Sparkær fik en række hjørnespark, inden Kasper Henriksen fik udlignet i det 39. minut, efter at Noah Hvass Gjørup havde presset B/T-forsvaret til at miste bolden. Daniel Brøns havde nogle fine opløb på højrekanten og kom tæt på mål, men det sidste manglede i dag.

Mikkel Mackenhauer (bagerst) trak de fleste stemmer efter kampen. Daniel Brøns forsøger at stoppe en B/T-spiller, mens Nicolaj Broch Andersen (6) er klar til at gribe ind.

Anden halvleg var klart bedre uden dog at være prangende, men gæsterne blev presset mere, og der kom nogle halve chancer. Efter 54. minut fik William Daa et tyndt gult kort, men alligevel kom Sparkær i front i undertal, da Kasper Møller skubbede et godt indlæg fra Noah Hvass Gjørup i mål. Men heldet var med Sparkær i den situation, for målmanden gled og nåede derfor ikke tværafleveringen.

Føringen burde have tændt Sparkær-spillerne, men de fik aldrig sat sig på kampen, og det var også B/T’s fortjeneste, for de var altså langt bedre til at spille bolden og holde i egne rækker. Og så kom udligningen i det 74. minut, og det burde ikke kunne ske, da en B/T-spiller ene mand snød 4 Sparkær-spillere i feltet og fik lov at score. Det må bare ikke ske! B/T indkasserede også et gult kort med 10 min. igen, men heller ikke det kunne Sparkær udnytte.

Mikkel Mackenhauer spillede stærkt i forsvaret og fik de fleste stemmer fulgt af Kasper Henriksen og Daniel Brøns. Efter den flotte indsats i Viborg i søndags var det lidt skræmmende at se niveauet i dag. Det kan der rettes op på næste lørdag, når Stoholm byder på lokalopgør kl. 13.00.